Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Borgeby tappade segern i slutsekunderna

Borgeby var sekunder ifrån sin tredje seger i Elitettan, men Assi tryckte fram allt man hade i slutminuterna, fick på ett skott och på retur framför mål stötte Emelie Helmvall in 3–3 i misstänkt offsideläge. Bistert för Borgeby, som efter tre raka förluster dock välkomnade poängen.

– Ja, det är delat förstås. Men sättet vi kom tillbaka på tar vi med oss, kan vi göra det jobbet längre perioder i matcherna kommer segrarna också, menade tränaren Patrik Persson.
Borgeby hade svårt att etablera ett spel i början av matchen, 1–0 kom fullt logiskt och tidigt för Assi. Men lirjana Ademi, som gjorde stor nytta framåt för gästerna, kvitterade nästan direkt efter en fast situation. Assi tog sedan ledningen ytterligare en gång, innan Julia Welin, för dagen nedflyttad till innermittfältet, kvitterade innan halvtid. Två underlägen, två upphämtningar – men fördel Assi i första halvlek.
– Vi hade inget självförtroende i början, men efter första målet började vi tro på det. Jag tycker det var jämnt efter det, sa Patrik Persson.
I andra halvlek fortsatte Assi ha mest boll, men det var lirjana Ademi som än en gång höll sig framme efter en hörna och nickade in ledningsmålet för Borgeby i den 65:e minuten. Sedan följde en nervös väntan på slutsignalen.
– Vi fick bättre fart i omställningarna i andra halvlek, men blev tillbakatryckta mot slutet. Surt att tappa segern i matchens sista spark, men vi är fortsatt med i alla matcher och det känns bra, tyckte Patrik Persson.
Gå till toppen