Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Federer och Nadal enkelt till kvartsfinal

Rafael Nadal är klar för kvartsfinal i Franska mästerskapen.Bild: Michel Euler/AP/TT
Roger Federer behövde inte förta sig för att boka en plats i kvartsfinalen i Franska mästerskapen i tennis. Schweizaren slog Leonardo Mayer, Argentina, 6–2, 6–3, 6–3 i en match som tog en timme och 42 minuter.
Mayer kunde inte hota Federer som aldrig var i närheten att förlora ett servegame i sin match i den fjärde omgången.
I kvartsfinalen väntar landsmannen Stan Wawrinka som tog sig vidare efter en batalj mot sjätteseedade greken Stefanos Tsitsipas. Det tog över fem timmar att skilja spelarna åt. Till slut vann Wawrinka med setsiffrorna 7–6, 5–7, 6–4, 3–6, 8–6.
Även Rafael Nadal hade en fin dag på gruset i Paris. Den andrarankade spanjoren ställdes också han mot en argentinare, 78-rankade Juan Ignacio Londero, och hade inga problem att avfärda sin motståndare när han kopierade Federers segersiffror, 6–2, 6–3, 6–3.
Därmed gör Nadal Federer sällskap i kvartsfinalen, där ”gruskungen” kommer möta antingen sjunderankade japanen Kei Nishikori eller Benoit Paire från Frankrike.
Gå till toppen