Annons

Annons

Annons

Sverige

Hon vill lösa ett klumpigt problem – kemisten forskar om partiklar i livsmedel

Att sportdrycken klumpar sig när du ska lösa upp proteinpulvret, är inte bara irriterande för stunden, utan också en fråga om framtidens mat. Klumparna försämrar näringsupptaget. Forskaren Ida-Marie Andersson har alltså ett globalt problem att lösa.

Text

Bild: Daniel Rydén

Annons

Det torra pulvret ligger mellan mikroskopets två glasplattor. Nu ska Ida-Marie Andersson leda vatten dit. Och se hur fort de proteinrika partiklarna löses upp.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan