Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kina utreder Fedex efter Huawei-anklagelser

Fedex anklagas för att ha skickat Huaweis paket på avvägar. Arkivbild.Bild: Richard Drew/AP/TT
Kina ska undersöka om det amerikanska logistikföretaget Fedex kränkt kunders rättigheter, efter påståenden från telekomjätten Huawei att Fedex skickat paket adresserade till Huawei till fel adress.
Enligt Huawei har Fedex skickat två paket till USA trots att de var adresserade till platser i Asien, och logistikföretaget anklagas också för att ha försökt omdirigera två andra paket. Huawei säger till Reuters att man ska se över sitt förhållande till Fedex.
Den kinesiska staten uppger att man gör en lista på ”opålitliga” utländska företag, utan att specificera vilka. Enligt Fedex beror paketens avvägar på ett misstag.
Huawei har fått en central roll i handelskonflikten mellan USA och Kina. Nu i helgen uppmanade USA:s president Donald Trump Storbritannien att vara ”mycket försiktiga” med att involvera Huawei i byggandet av 5G-nät.
Gå till toppen