Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kryssningsfartyg rammade turistbåt i Venedig

Kryssningsfartyget MSC Opera och sightseeingbåten River Countess efter olyckan i Venedig i Italien.Bild: Italienska räddningstjänsten via AP/TT
Människor flydde för sina liv när ett kryssningsfartyg rammade kajen och körde på en sightseeing-båt i turiststaden Venedig i Italien.
– Alla började skrika och springa, säger en besättningsman på turistbåten River Countess.
Fyra personer skadades lindrigt i olyckan, som inträffade vid färjeterminalen San Basilio i Giudeccakanalen på söndagen.
Orsaken till olyckan var att den 275 meter långa kryssaren råkade ut för ett motorhaveri. Två bogserbåtar försökte förhindra kollisionen, men en stålkabel brast och fartyget fortsatte in mot kajen.
Säkerhetsaspekten med att kryssningsfartyg trafikerar vattnen i städer har hamnat i strålkastarljuset sedan olyckan i centrala Budapest i torsdags. Då körde flodkryssaren Viking Sigyn in i en mindre turistbåt på floden Donau. Minst 7 människor omkom, och 21 personer saknas fortfarande.
Gå till toppen