Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Framtidstro i utsatta förorten Gårdsten

Gårdsten i norra Göteborg tas bort från polisens lista över landets mest utsatta områden. Bakom förändringen ligger ett tjugoårigt arbete av det lokala bostadsbolaget Gårdstensbostäder. – Vårt uppdrag var att skapa en framtidstro för boende i Gårdssten, det handlade inte om att bara putsa på fasaden, säger Jehan Mansour, säkerhets- och förvaltningschef.

Gårdsten i norra Göteborg tas bort från polisens lista över mest utsatta områden. Bakom förändringen ligger ett tjugoårigt arbete av det lokala bostadsbolaget Gårdstensbostäder.Bild: Adam Ihse/TT
Gårdsten byggdes i början på 70-talet och utvecklades snabbt till ett problemområde. Höga sjuktal, hög arbetslöshet, stor omsättning på boende. Stökigt och oroligt. Staden beslutade sig för att försöka vända trenden. Och 1997 skapades Gårdstensbostäder som ett bolag inom den kommunala allmännyttan. Det nya bolaget fick ett tydligt uppdrag att både fysiskt och socialt rusta upp området.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen