Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hundar ofta smartare och mer förlåtande än du

Ett problem för dagens hundar är att vi människor inte riktigt förstår oss på dem, trots att vi levt tillsammans i ungefär 15 000 år. Hundar är faktiskt mycket bättre på att förstå sina hussar och mattar.

Sylvia Ziegler med sina tre omplaceringshundar Melia (schäfer/siberian husky), Reuben och Leo (dobermann): ”Jag får många tillfällen att prata om reko hundhantering när vi är ute och går eftersom vi väcker uppmärksamhet. Många förväntar sig strypkoppel och hårda tag på hundar som ser farliga ut, men jag använder sele och positiv förstärkning. Mina hundar är mitt hjärta.”Bild: Julia Lindemalm
Professorn i etologi Per Jensen är en av dem som drivit ett korståg mot okunskapen när det gäller hundar. Han har skrivit flera böcker och i sin senaste ”Den missförstådda hunden” tar han upp en rad myter och förklarar hur det egentligen ligger till.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen