Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

KTH-professorn ny vd för Haldex

Styrelsen i bromstillverkaren Haldex har beslutat att utse ledamoten och KTH-professorn Helene Svahn till ny vd för bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Verkstadsbolaget Haldex utvecklar och tillverkar fordonstekniska lösningar, såsom bromssystem till kommersiella fordon.Bild: Jenny Leyman
Helene Svahn tar över efter Åke Bengtsson, som intog vd-posten i samband med budperioden 2017 med Knorr-Bremse.
– Styrelsen vill tacka Åke för hans insatser, inte minst med det tuffa arbetet att lotsa bolaget genom budgivningsprocessen 2017 och framåt. Men när bolaget nu ska accelerera ytterligare, både vad gäller ny teknik och befintlig verksamhet, behövs nytt ledarskap, säger Haldex styrelseordförande Jörgen Durban, enligt pressmeddelandet.
Helene Svahn tillträder som vd med omedelbar verkan, men påbörjar uppdraget på heltid först den 12 augusti. Dessförinnan kommer vice vd Staffan Olsson att ansvara för den dagliga driften.
Gå till toppen