Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosengård starkast i Malmöderbyt

Rosengård var det starkare laget i ett Malmöderby som fick sin prägel av ett tidigt ledningsmål och en dubbelutvisning. William Magnusson höll sig framme och nickade in 0–1 redan dryga minuten efter avspark, något IFK Malmös tränare Nisse Persson inte var jättenöjd med.
– Vi var inte på tå från början, det måste man vara. Och sedan tog vi utvisningen ovanpå det, det blev en förryckt match och vi satte oss i den situationen själva.
I den 27:e minuten fick IFM Malmös Noor Zadran och Rosengårds Ali Jasim varsitt rött kort, vilket öppnade upp ytor för båda. IFK Malmö tryckte på för kvittering, hade en boll i ribban, men Rosengård skapade en hel del också, inte minst en straff som Tonny Tindberg i hemmamålet dock räddade. Till slut kunde måltjuven Granit Sherifi avgöra med två minuter kvar av ordinarie tid.
– Vi ville gärna kontrollera den här matchen. "Nisse Bagare", som jag tycker är småklubbfotbollens bästa tränare, vill gärna ha svängiga matcher och det tänkte vi inte ge dem. Det gick bra i början, men med de större ytorna var det svårare. Vi hade mycket boll och jag tycker vi höll dem utanför, det känns som ett rättvist resultat, menade Rosengårds tränare Mladen Blagojevic.

Division 2 västra Götaland HERR

0
IFK Malmö FK
  • (0-1)
2
FC Rosengård 1917

Målskyttar

    • William Magnusson
    • Granit Sherifi
    Gå till toppen