Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Bilbomb dödade 17 i Syrien, Kanada stänger ambassad i Venezuela, sydkoreanska vann US Open – och Golden State jämnade ut mot Toronto.

Världen

Uppgift: Bilbomb dödade 17 i Syrien

En bilbomb exploderade i staen Azaz i nordvästra Syrien.Bild: KHALIL ASHAWI/Reuters/TT
En bilbomb har dödat minst 17 personer i staden Azaz i nordvästra Syrien, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Ytterligare minst 20 personer ska ha skadats.
Läs också Uppgift: Bilbomb dödade 17 i Syrien

Kanada stänger ambassad i Venezuela

Chrystia Freeland. Bild tagen i Finland i maj.Bild: Mandel Ngan/pool/AP/TT
Kanada kommer tillfälligt att stänga sin ambassad i Venezuela. Utrikesminister Chrystia Freeland säger i ett uttalande att ”regimen har vidtagit åtgärder för att begränsa de utländska ambassadernas förmåga att fungera i Venezuela”.
Läs också Kanada stänger ambassad i Venezuela
Sport

Sydkoreanska vann US Open

Lee Jeong-Eun. Arkivbild.Bild: Frank Franklin II/AP/TT
Sydkoreanskan Lee Jeong-Eun vann årets US Open i golf för damer i Charleston, South Carolina. Det är Lees första vinst i majorsammanhang och hon tar med sig rekordsumman en miljon dollar, motsvarande knappt 10 miljoner kronor, i prispengar.
Läs också Sydkoreanska vann US Open

Golden State jämnade ut mot Toronto

Torontos Fred VanVleet i närkamp med Golden States Klay Thompson.Bild: Frank Gunn/The Canadian Press/AP/TT
NBA-mästarna Golden State inledde finalserien med en förlust, och det såg inledningsvis mörkt ut för mästarlaget även i möte två med Toronto. Men efter en stark poängspurt i början av tredje perioden skaffade sig Golden State ett ointagligt försprång.
Gå till toppen