Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En person anhållen efter skjutning i Arlöv

En person har anhållits efter skottlossningen i Arlöv på måndagskvällen där en man i 30-årsåldern blev allvarligt skadad.

Bild: Foto: Patrick Persson
Larmet om skjutningen på Svenshögsvägen, som inträffade utomhus, kom cirka 18.40. När polisen gått in och säkrat platsen fördes den skadade mannen till sjukhus med ambulans.
– Hans tillstånd ska inte vara livshotande i nuläget, säger förundersökningsledare Fredrik Jönsson vid Malmö åklagarkammare till Sydsvenskan på tisdagseftermiddagen.
Senare under måndagskvällen anhölls en man i 25-årsåldern misstänkt för medhjälp till mordförsök. Fredrik Jönsson vill inte uttala sig om var personen greps, eller hur misstankegraden ser ut.
Finns det fler misstänkta?
– Nej, det har vi inte. Vi har ingen annan frihetsberövad i nuläget.
Brottsplatsen på Svenshögsvägen var avspärrad i tre timmar. Polisen hade också vapenhund på plats för att söka av området efter vapen och tomhylsor.
– Men jag kan inte gå in på om vi hittat spår på platsen, säger Fredrik Jönsson.
Enligt uppgift ska polisen ha gått in på minst en adress i Arlöv under kvällen i jakt på skytten.
Två personer hämtades också in för förhör. Ingen av dem är misstänkta för brott.
Det ska också finnas flera andra vittnen som sett åtminstone delar av händelseförloppet.
– Vi kommer att hålla förhör med fler personer, säger Fredrik Jönsson.
Gå till toppen