Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Föräldrarna har inte fått träffa barnen sedan omhändertagandet

Barnen som har isolerats från samhället har inte fått träffa sin mamma och pappa sedan omhändertagandet den 29 augusti 2018, enligt HD och Sydsvenskans uppgifter. Så skadliga är föräldrarna för barnen, anser socialtjänsten. Samtidigt säger lagen att svenska myndigheter nu ska arbeta för att återförena barnen med föräldrarna – så fort som möjligt.

Socialförvaltningen i Ystads kommun omhändertog fyra barn i augusti 2018. Enligt myndigheterna har barnen utsatts för omfattande vanvård under lång tid.Bild: Hussein El-alawi
Det har nu gått över 270 dagar sedan fyra barn i Ystads kommun blev akut omhändertagna. Barnen har under lång tid vanvårdats och isolerats från samhället av sina föräldrar, enligt myndigheter och domstolar. Barnen har till exempel aldrig fått gå i skolan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen