Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hiphopmogul är dollarmiljardär

Jay-Z på scen 2017. Arkivbild.Bild: Scott Roth/AP/TT
Jay-Z kan unna sig lite bling-bling. Den amerikanske entreprenören och musikern kan numera titulera sig dollarmiljardär, enligt Forbes. Det är få inom nöjesindustrin som lyckas samla ihop så stora tillgångar, och Jay-Z är den förste hihopartisten som gör det.
49-åringen sålde i unga år knark på gatan, innan han vände sig till musiken. Han släppte debutplattan ”Reasonable doubt” 1996 på det egna skivbolaget, och har förutom en framgångsrik och lukrativ musikkarriär också startat klädmärke, lanserat en konjak, skaffat sig ett champagneföretag och har startat Spotifykonkurrenten Tidal.
Dessutom äger Jay-Z, eller Shawn Corey Carter som han egentligen heter, konstverk och fastigheter till ett sammanlagt värde på över 100 miljoner dollar, enligt Forbes.
– Om han är en miljardär nu, föreställ dig vad han kommer att bli. För han har bara börjat, säger Kaseem Dean, producent bakom flera av Jay-Z hits, till magasinet.
Gå till toppen