Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kent Leijon Jönsson: Redhawkspusslet inför 2020/21 måste läggas tidigt

Skönt eller svårt? Pest eller fest? Välj själv.
Malmö Redhawks går in i säsongen med femton utgående avtal.
Det innebär att en hel drös spelare borde vara toktaggade, men det kan också betyda att en viss oro kan uppstå i truppen under resans gång.
Sportchefen Patrik Sylvegård ska lägga ett tidigt pussel inför säsongen 2020/21.
Malmö Redhawks Emil Sylvegård, Christoffer Forsberg, Johan Olofsson och Lars Volden tränar på.Bild: MATHILDA AHLBERG
Redhawks har två målvakter, tio backar (nio om vi räknar bort Jens Olsson) och fjorton forwards på kontrakt.
Och bland backarna tillhör Carl-Johan Lerby officiellt Calgary Flames och ska spela i Redhawks på lån. Det är i alla fall tanken.
Backar med utgående kontrakt efter säsongen: Niklas Arell, Marcus Björk, Linus Cronholm, Tobias Ekberg och Malte Setkov.
Forwards med utgående kontrakt efter säsongen: Lars Bryggman, Christoffer Forsberg, Max Görtz, Henrik Hetta, Konstantin Komarek, Emil Molin, Carl Persson, Frederik Storm, Emil Sylvegård och Axel Wemmenborn.
Redhawks har definitivt chansen att göra en totalrenovering av truppen inför säsongen 2020/21.
Men det är sällan så det fungerar. Redhawks har byggt sina framgångar de senaste säsongerna på ett ganska stort mått av kontinuitet.
Därför är hårt jobbande kulturbärare som Christoffer Forsberg, Axel Wemmenborn och Henrik Hetta säkert aktuella för tidiga förlängningar. Kanske inte alla tre, men säkert två av dem.
Baserat på förra säsongens prestationer lär Frederik Storm, Konstantin Komarek och Emil Sylvegård vara högt upp på prioriteringslistan.
Backarna? Linus Cronholm och Malte Setkov är lovande och utvecklingsbara, men NHL-draftade.
Övriga spelare med utgående?
Misstänker att insatserna under säsongen avgör.
Gå till toppen