Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sandell flyttar till Lugi

Julia Sandell vänder tillbaka till högsta handbollsserien. Nästa säsong representerar Eslövsprofilen Lugi.
– Det var ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, säger Julia Sandell.

Eslövs Julia Sandell kämpar mot Sävehofsförsvaret.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Vänsternian har i flera säsonger spelat i Eslöv men en svår knäskada vid spel i ungdoms-OS 2014 bromsade upp en lovande karriär. I ungdomslandslaget spelade hon bland annat ihop med nuvarande landslagsspelarna Hanna Blomstrand och Emma Rask.
Den senaste säsongen tillhörde Julia Sandell en av de främsta spelarna i Eslöv i allsvenskan. Det blev inte uppflyttning direkt och då lockade Lugitränaren Dragan Brljevic med ett kontrakt.
– Jag tog beslutet att jag inte ville vara kvar i Eslöv. Lugi och Dragan gav mig möjlighet till spel i högsta ligan igen. Det ska bli jätteroligt.
Julia Sandell i Eslövströja.Bild: PELLE BÖRJESSON
Ungdomskompisen Blomstrand har försvunnit iväg till proffslivet men Albana Arifi finns i Lugi, en spelare som Julia Sandell haft som klubbkamrat i Eslöv.
– Men det är inte helt nya ansikten. Det är många som träffat på tidigare genom åren. Jag har tränat med Lugi i flera veckor nu och trivs jättebra, säger Julia Sandell.
23-åringen studerar till förskollärare vid Malmö universitet.
– Det passar mig fint som kombination, tycker Sandell som redan är hemtam i Lund.
– Jag är ihop med Andreas Persson, handbollsmålvakt i Lödde.
Kontraktet med Lugi löper över ett år.
Gå till toppen