Annons

Annons

Annons

Sveriges nationaldag

Det äter vi helst på nationaldagen

Finns det typisk, traditionell nationaldagsmat? Inte direkt – men sedan den blev en röd dag har vissa trender börjat utvecklas.

– När människor är lediga vill de högtidlighålla det med mat, säger måltidshistorikern Richard Tellström.

Text

Sillen – ständigt återkommande. Arkivbild.

Bild: Janerik Henriksson/TT

Annons

Den 6 juni fick status som Sveriges nationaldag först 1983 – innan dess firades dagen, sedan 1916, som svenska flaggans dag. Först 2005 blev det en helgdag, alltså röd dag.

0 kren månad

Sydsvenskan Digital 1 mån

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan