Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Räddningsinsats efter drunkningslarm i Lomma

Ett stort räddningspådrag ryckte ut på en misstänkt drunkningsolycka i Lomma på torsdagen. Efter intensivt sökande med båt och flyg har nu insatsen avbrutits. Ingen person misstänks ha drunknat.

Drunkningslarm i Lomma under torsdagen. Räddningsinsatsen avbröts efter ett intensivt letande. (Arkivbild).Bild: Johanna M Karlsson
Strax efter klockan 13 på torsdagen larmades räddningstjänsten till Lomma hamn. En uppringare berättade då att en man hade trillat i vattnet. Ett stort räddningspådrag ryckte ut med både räddningstjänst, sjöräddningen och kustbevakningens flyg.
Men efter intensivt sökande har nu insatsen blåsts av. Enligt räddningstjänstens bedömning är det ingen som har drunknat.
– Vi har sökt av området och pratat med folk. Men vi kunde inte få något bekräftat när vi kom fram så nu är insatsen avslutat. Det första inringaren gav väldigt vaga uppgifter om att en man hade försvunnit i vattnet, säger Joel Johansson, inre befäl på räddningstjänsten syd.
Gå till toppen