Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rysk storklubb nästa för Sabina Jacobsen?

Den ryska klubben CSKA Moskva pekas ut som nästa klubb för svenska landslagets lagkapten Sabina Jacobsen. Det skulle innebära att hon blir en del i ett storsatsande ryskt nybygge.

Sabina Jacobsen på väg till Ryssland?Bild: LUDVIG THUNMAN
Det stod tidigt klart att den tidigare Lugispelaren Sabina Jacobsen inte skulle fortsätta i CSM Bukarest efter två säsonger i klubben.
Däremot har 30-åringen varit förtegen om vilken som blir hennes nya klubbadress.
– Allt är redan påskrivet och klart, men det är inte officiellt och kommer heller inte att bli det förrän senare i maj. Det är klubben som har bestämt att det ska vara så, sa Sabina Jacobsen i en intervju i Sydsvenskan tidigare i våras.
Men ännu har det inte offentliggjorts, däremot pekar Aftonbladet ut storsatsande CSKA Moskva som hennes nya klubb.
CSKA gör en nystart med ett damlag kommande säsong med ambition att utmana mästarna Rostov Don.
Man gör det med tunga värvning som förutom Sabina Jacobsen innefattar bland annat ryska landslagsstjärnorna Julia Markova och Darja Dmitrieva. Som tränare för stjärnlaget pekas danske Jan Leslie ut. Likt Sabina Jacobsen har Jan Leslie ännu inte presenterats av klubben.
Jan Leslie och Sabina Jacobsen känner varandra sedan deras gemensamma tid i Randers i Danmark.
– Det känns bra och det är positivt att jag kan fortsätta spela på en hög nivå. Det passar min ambition, sa Sabina Jacobsen om klubbvalet tidigare i våras till Sydsvenskan dock utan att då nämna vilken klubb det handlade om.
Gå till toppen