Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Torups Slottscafé förblir stängt i sommar

Slottskaféet i Torup förblir stängt tills vidare i väntan på en eventuell ombyggnad av hela den stora stallbyggnaden där serveringen är inrymd.

Slottscaféet är inrymt i slottets stora stallbyggnader. Sedan slutet av förra är serveringen igenbommad väntan på eventuell ombyggnad och en ny entreprenör.Bild: Mats Amnell
Slottskaféet drevs fram till slutet av 2018 som en sidoverksamhet till Vismarlövs kafé och bagarstuga. Men entreprenören Carina Levin valde att avveckla verksamheten eftersom hon ville trappa ned. Svårigheter att nå lönsamhet och att verksamheten är väderkänslig bidrog också.
Under våren har lokalen i huvudsak stått oanvänd, och så ser det även ut att bli i sommar och i höst.
Malmö stad, som äger Torup, har anlitat en arkitektfirma för att komma med förslag på hur lokalerna i hela stallbyggnaden kan användas på ett bättre sätt i framtiden. Målet är ökad tillgänglighet för allmänheten.
Utöver kaféet finns även utställningslokal och Stenladan som används för scenframträdanden och andra evenemang. Samtidigt är stora delar av av byggnaderna stängda och används som förråd.
– Den förra hyresgästen ansåg att kaféet är för litet och därför svårt att få att gå runt. Nu ska vi göra en del justeringar av hela byggnaden. Att göra kaféet större och mer funktionellt blir en del i det, säger Caroline Lundholm, enhetschef på fastighets- och gatukontoret.
När det är gjort är det också viktigt att hitta rätt entreprenör, som hon menar, gärna får vara någon med erfarenhet och som vill driva kaféet på lång sikt.
Gå till toppen