Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andersson: ”Ett skolboksexempel”

Landslaget var inte i närheten av att tappa onödiga poäng i EM-kvalet. – Jag är väldigt nöjd med hur vi genomför matchen. Jag tycker att det är ett skolboksexempel på hur man hanterar ett motstånd som är lägre rankat och där vi på förhand är favorit, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Förbundskapten Janne Andersson kramar om spelarna efter matchen.Bild: Nils Petter Nilsson/TT
3–0 på Malta var hur säkert som helst.
– Vi kanske borde ha gjort ett par mål till. Jag kan inte säga att deras målvakt (Henry Bonello) gjorde sitt livs match eftersom jag inte sett alla hans matcher, men det måste ha varit en av hans bättre, säger Andersson.
Bonello räddade Malta från ett betydligt större underläge med räddningarna i första halvlek och han var inte sämre i andra.
Det vara bara det att då orkade inte Malta stå emot.
– Vi har en tydlighet över 90 minuter. I perioder i första blir vi ”pilliga” centralt. Det var inte bra rytm i matchen där. Vi inleder andra mycket bättre. Vi kommer till inlägg som är jättefarliga. Vi har djupledshot, bra variation, bra koncentration och fokus. Försvarsmässigt ligger vi också rätt, säger Andersson.
Publikfavoriten Alexander Isaks succéinhopp – hans 3–0 var första målet i en tävlingslandskamp – gladde också.
Andersson är svag för unga anfallare som lyckas.
– Jag har jobbat med många unga spelare i klubblagen och många har varit forwards. Jag tror att jag har tränat fem allsvenska skyttekungar. Det är fantastiskt roligt med unga spelare som poppar upp så här.
– Det är alltid så kul med unga spelare för man vet inte var det ska sluta, säger Andersson.
Gå till toppen