Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Doktorerna som blev te-tillverkare

En mikrobiolog och en ekonom visade sig vara en bra kombination för att dra igång produktionen av ett annorlunda te. Nu ska Roots of Malmö, som uppmärksammats av White Guide, ta in kapital och börja växa på riktigt och behåller rötterna i Malmö.

Matthias Lehner och Nick Rosenstock är grundarna till Roots of Malmö Kombucha. De huserar i en lokal i gallerian Mitt Möllan sedan ett par år tillbaka.Bild: Bengt Arvidson
De bodde tillsammans i ett kollektiv på Möllevången i Malmö och delade ett gemensamt intresse för fermentering. De började, som många andra, att brygga öl, men ägnade sig också åt surkål, kimchi och surdegsbröd.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen