Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man häktades för skjutning i Arlöv

En man har häktats misstänkt för skottlossningen i Arlöv där en man i 30-årsåldern blev allvarligt skadad.

Mannen häktas av Malmö tingsrätt misstänkt för medhjälp till mordförsök.Bild: Johan Nilsson/TT
Larmet om skjutningen på Svenshögsvägen, som inträffade utomhus, kom cirka 18.40 på måndagskvällen. När polisen gått in och säkrat platsen fördes den skadade mannen till sjukhus med ambulans.
Samma kväll anhölls en man i 25-årsåldern. Mannen häktades på fredagen misstänkt för medhjälp till mordförsök.
Fredrik Jönsson, åklagare och förundersökningsledare, vill inte berätta om det misstänkta motivet, på vilket sätt mannen anses vara delaktig i brottet eller om vilka ytterligare personer som kan vara inblandade.
Den skjutne mannen blev allvarligt skadad men kommer att överleva. Polisen har kunnat prata med honom, men Fredrik Jönsson vill inte gå in på vad som framkommit vid samtalen.
– Jag är ganska förtegen. Men det är ett tidigt skede i utredningen och det är svårt att överblicka konsekvenserna av att lämna ut information. Därför håller vi på informationen tills vidare, säger han.
Den misstänkte är i första hand häktad de närmaste två veckorna. Om åklagaren sedan begär förlängd häktning kan domstolen besluta om detta eller att mannen släpps fri.
Gå till toppen