Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Över 100 döda i häftiga strider i Syrien

En bild tagen av civilförsvaret Vita hjälmarna, och vars äkthet har verifierats av nyhetsbyrån AP, visar räddningsarbetare i rasmassor efter ett flyganfall i södra Idlibprovinsen den 1 juni.Bild: Civilförsvaret Vita hjälmarna/AP/TT
Häftiga drabbningar mellan rebeller och regeringsstyrkor i nordvästra Syrien har sedan torsdagen krävt 101 av de stridandes liv, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.
53 av de dödade var regeringstrogna soldater medan 48 jihadister och islamister också har fått sätta livet till.
Attackerna från den syriska regeringen och dess allierade Ryssland har i flera månader varit intensiva mot området, som till stora delar kontrolleras av den al-Qaidakopplade alliansen Hayat Tahrir al-Sham (HTS). Men jihadisterna har gått till motoffensiv, intagit flera byar och på torsdagen kom besked om att minst 21 regeringssoldater dödats i strider.
HTS kontrollerar det mesta av Idlibprovinsen liksom delar av provinserna Hama, Latakia och Aleppo. Men även andra jihadist- och islamistgrupper deltar i motoffensiven.
Gå till toppen