Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nytt larm om bilbrand i centrala Svedala

Natten till fredag larmades polis och räddningstjänst till ännu en bilbrand i Svedala. För andra gången den här veckan kom larmet från Holmagatan i centrala Svedala.

Polis och räddningstjänst larmades natten till fredag till en misstänkt anlagd bilbrand i Svedala.Bild: Pontus Lundahl/TT
Branden startade i samma epatraktor som brann natten till måndagen. Branden spred sig även till en personbil och en skåpbil.
Den senaste veckan har Svedala drabbats av upprepade bilbränder.
– Det här är oerhört ovanligt, sa kommunpolis Janne Nilsson till Sydsvenskan i tisdags.
Han kommenterade då anlagda bilbränder natten till måndag och tisdag.
Vid 00.30-tiden natten mot måndagen kom larm om en pågående bilbrand på en parkering vid Holmagatan i centrala Svedala. Elden hade startat i en EPA-traktor, och sedan spridits till två andra bilar i närheten. Traktorn var helt utbränd, medan de andra fordonen fick mindre skador. Händelsen ska ha ringts in av personer på plats.
Tidigt på tisdagsmorgonen var det dags igen. Strax innan klockan 03.30 ryckte räddningstjänsten ut till en adress på Värbyvägen, strax norr om Bara. Totalt ska fyra bilar som stod intill en ladugård vara helt utbrända. Elden ska också ha tagit fäste i byggnadens vägg. Händelsen rubriceras som försök till mordbrand.
Natten till fredag brann det igen i den tidigare drabbade epatraktorn på Holmagatan Svedala. Både polis och räddningstjänst larmades till platsen klockan 03.11.
Polisen misstänker att branden är anlagd.
– Polisen undersöker om det finns möjliga samband mellan de senaste nätternas bränder, säger Peter Kjällkvist vid polisens ledningscentral.
Gå till toppen