Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Organisationer prisades för integrationsarbetet i Staffanstorp

Rädda barnen, Lions Club Vikingen och Röda korset. Alla tre fick på nationaldagen ett integrationspris från S:t Staffans församling.

Under nationaldagen delades priserna ut i Staffanstorp.Bild: S:t Staffans församling
– Staffanstorp har fått en tråkig stämpel, därför ville församlingen lyfta fram att det görs en hel del som är positivt för integrationen, säger Hali Liddell, som arbetar i S:t Staffans församling, och även är socialdemokratisk politiker.
– De här organisationerna jobbar mycket i det tysta, men gör ett enormt arbete.
När Socialdemokraterna lade fram en motion om att kommunen skulle instifta ett integrationspris, röstades det ner av den politiska majoriteten.
Men Hali Liddell säger att priserna från församlingen inte ska ses som en reaktion på det.
– Absolut inte, detta var planerat sedan länge.
Lions Club Vikingen får pris för sitt arbete med Rådtorg, en verksamhet dit nyanlända kan få hjälp med att till exempel fylla i olika papper. Röda korset får pris för läxhjälpsverksamheten, och Rädda barnen för språkkaféet.
I praktiken sker dock mycket av arbetet i samarbete mellan de tre organisationerna och även med S:t Staffans församling.
– Det känns naturligtvis väldigt trevligt att bli uppmärksammade för detta, säger Britt-Marie Johansson, som är ordförande för Rädda barnen.
Britt-Marie Johansson är ordförande för Rädda barnen i Staffanstorp.Bild: Foto: Privat
Hon berättar att det brukar komma omkring 25 nyanlända till språkkaféet, där man både kan få hjälp med att studera och att öva på att prata svenska.
Vad betyder verksamheten för deltagarna?
– Jag tror det betyder mycket. De vill inget annat än att lära sig svenska.
– De har lärt känna oss, och vi har även blivit bjudna på bröllop hos en av dem som brukar komma.
Gå till toppen