Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Vi letar efter ett nytt jobb till er elevassistent

Eleverna på Killebäckskolan i Södra Sandby har demonstrerat för sin elevassistent. Idag svarar rektorn dem.Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Svar till eleverna i 07f på Killebäckskolan, Sydsvenskan 17 maj.
Kära klass 07f på Killebäckskolan. Jag är stolt över det stora engagemang ni visar för er utbildning och skola.
Det är alltid tråkigt när personal måste sluta och framförallt när personalen har haft och har ett så bra samarbete med eleverna.
Som rektor på Killebäckskolan är det jag som beslutar om den inre organisationen och det är mitt beslut att er elevassistent inte kan arbeta kvar på Killebäckskolan. Dock vill jag att ni ska veta att elevassistenten inte har blivit uppsagd. Vi undersöker nu vilka andra skolor i Lunds kommun som är i behov av en kompetent elevassistent.
Under 2018 och 2019 räcker inte Killebäckskolans pengar till att behålla den personal vi har haft tidigare. Vi måste därför tänka nytt och annorlunda, vilket innebär att annan personal på skolan kommer att finnas som stöd till de elever som behöver det.
Som rektor förstår jag att ni är ledsna över att förlora en vuxen som hjälper er, som ni tycker om och har förtroende för. Jag förstår att ni kommer att sakna er elevassistent men jag är övertygad om att er klass kommer att kämpa på och utvecklas på bästa sätt även i sexan.

Pär Jonsson

Rektor Killebäckskolan
Gå till toppen