Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

3,4 miljoner i vinst – Rögles rekordresultat klart

Vinsten blev 3,4 miljoner och det egna kapitalet är nu uppe i 7,7 miljoner. Rögle summerar nu sin bästa ekonomiska säsong någonsin.

Marcus Thuresson.Bild: MATHILDA AHLBERG
På torsdag i nästa vecka är det dags för årsmöte i Catena arena. Där kommer Rögle att redogöra för sitt bästa ekonomiska resultat någonsin. Nu är det klart att vinsten stannar vid 3,4 miljoner kronor.
Omsättningen ökade samtidigt med tre miljoner (till 127 miljoner) och det egna kapitalet uppgår nu till drygt 7,7 miljoner kronor.
– Det var ett bra år, inte minst ekonomiskt. Vår omsättning fortsätter att öka och vi har även i år fått med oss resultatet som är det viktigaste. Vi behåller det starka stöd som vi har i regionen och det är glädjande, säger Rögles avgående vd Marcus Thuresson till egna hemsidan.
Och tillägger:
– Vi hade ett bättre publiksnitt än budgeterat vilket givetvis bidrar till resultatet samtidigt som vi har lyckats hålla kostnaderna enligt plan.
SHL:s krav när det kommer till eget kapital är fem miljoner. Nästa säsong höjs kravet till sex miljoner och 2022 till tio.
– Vi jobbar med det som krav men har även en målsättning om att ligga ett år före SHL:s ekonomiska krav vilket vi är, säger Thuresson.
På fredagen meddelade Rögle också hur valberedningens förslag inför årsmötet ser ut. Där framgår att Håkan Eriksson föreslås fortsätta ett sjunde år som ordförande och att styrelsen utökas med en plats. Till den platsen föreslår valberedningen ängelholmaren Stefan Andersson, som har titeln Country Manager Sweden för Unisport.
Gå till toppen