Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kalle Lind: Försök inte hacka på Malmös taxisystem

Ingen ska säga att det är svårt att få tag i en taxi i Malmö. Ingen kan påstå att man blir pungslagen och skinnflådd av att ta en taxi någonstans inom stan. Min stockholmske vän Jonatan har länge försökt driva tesen att det är ekonomiskt oförsvarbart att inte ta taxi när man ska någonstans i Malmö.

"Själv har jag bara identifierat ett problem med Malmös taxibilar: chaufförernas gränslösa ovilja att använda gps", skriver Kalle Lind.Bild: Johan Persson
För att hitta något som helst att klaga på gällande Malmös taxisystem försökte Jonatan en period piska upp allas vår vrede över att Malmös taxiskyltar inte lyser enligt samma självklara princip som de gör på alla andra taxibilar i alla andra städer: när skylten lyser är bilen upptagen, när den är släckt är det ledigt. Vi lyssnade när han eggade upp sig, vi hörde hans argument, vi nickade medhåll – men vi hade svårt att bli särskilt engagerade.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen