Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Monica Lessing

Monica Lessing, Bjärred, har avlidit i en ålder av 76 år efter en lång tids sjukdom. Hennes närmaste är maken Tomas, barnen Eva, Lisa och Simon med familjer och brodern Per-Robert Bachrach med familj.

Monica var en av mina allra bästa vänner. Jag lärde känna henne i Barsebäcksby på 70-talet när vi båda var småbarnsföräldrar och vi hade med en gång mycket gemensamt - Monica som kom från annonsbyråbranschen och jag som arbetade på en tidning.
I dag är jag glad att jag som av en händelse fick henne att börja på Sydsvenskan och bli en kär kollega till mig i många år. Hon brann verkligen för tidningen – först som blygsam inhoppare på korrekturet för en vän som ville ha semester och sedan över familjeredaktionen till chef på Radiotidningen, där hon var enormt uppskattad. Hon var kunnig, påläst, intresserad av människor och en utmärkt arbetsledare. Monicas chefer på redaktionen såg henne som en stor tillgång.
Vi hade långtifrån samma åsikter om allting – diskussionerna gick höga ibland – men det slutade alltid med att vi åter var de godaste vänner.
Sorgen är stor och det har varit plågsamt att se henne under den långa och svåra sjukdomsperioden. Monica var tapper och hon kände stor tacksamhet till den fina vårdpersonal hon hade runt sig.
Monica talade ofta om att hennes vänner och vårdande skulle få änglavingar. Men den finaste ängeln var Monica själv – alltid uppoffrande och kärleksfull.
Jag har tänkt på vilken fantastisk familj hon har haft vid sin sida under den här svåra tiden
Jag och många med mig kommer att minnas Monica med den värme hon förtjänat. Hon lever vidare i våra hjärtan.
Mari-Ann Jonsson
god vän och mångårig kollega på Sydsvenskan
Gå till toppen