Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Nya klubben Hygge satsar på Malmös musikscen

Malmös musikliv får en helt ny klubb att spela på i sommar. I juli är det premiär för Hygge på Babel.

No Chips, Sherlock är ett av premiärbanden på nya klubben Hygge.
För ett år sedan var det mycket tal i Malmös musikliv om att det fanns ont om scener att spela på för lokala band. Sedan dess har Plan B på Norra Grängesbergsgatan kunnat förverkliga drömmen om att bli en laglig verksamhet och har många lokala band på scen. På Inkonst har klubben Fubbik dragit igång med fokus på Malmöscenen. Och häromdagen gick Malmöfestivalen ut och deklarerade att de i sommar tänker upplåta en scen åt det lokala musiklivet.
Nu står det klart att även Babel på Spångatan i sommar startar en månadsklubb för Malmös musikliv. Bakom Hygge står Anton Linderoth, William Herrlin och Joel Biel som allihopa spelar i Malmöbandet Club K samt Melanie Manalo som sköter klubbens grafiska profil.
– Vi kände att vi ville starta en lokalbandsklubb, lite i stil med vad Kick-Start var en gång. Vi tyckte att Babel kändes som ett bra ställe för en sådan scen, säger Anton Linderoth.
Den 31 juli är det premiär för Hygge och då står Malmöbanden Söder om Söder samt No Chips, Sherlock på scenen. Den 28 augusti spelar Carlos Atlantis och Martin Månsson Sjöstrand Trio och den 18 september är det dags för Björns Vänner-sångaren Richard Schicke och bandet Utflykten.
– Vi försöker hålla det ganska brett musikmässigt, även om de här tre första kvällarna går tydligt i linje med vad vi själva gillar. Men det finns inget genretänk och Malmö har en jättebra hiphopscen som vore kul att få in. Vi ser gärna att band som vill spela hos oss tar kontakt, säger Anton Linderoth.
Planen är att Hygge ska arrangeras en onsdagskväll i månaden på Babels lilla scen.
Gå till toppen