Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Planer på badlift på Långa bryggan i Bjärred

Långa bryggan i Bjärred har magnetisk dragningskraft på sommarbadare. Men den som sitter i rullstol eller har andra funktionsvariationer kan inte bada här. Pär Ekström, själv rullstolsburen och aktiv i Handikappföreningarnas samarbetsorganisation, hoppas på en badlift.

Långa bryggan i Bjärred, paradiset på jorden för badfrälsta. I framtiden kan den bli tillgänglig även för den som är rullstolsburen, med hjälp av en badhiss som kommunen planerar.Bild: Sara Johari
– Det vore verkligen bra, inte bara för rullstolsbundna, utan även för många äldre med rollatorer och andra som har svårt för de branta hala trapporna. En lift är till stor nytta för kommunens invånare. Alla med till exempel synnedsättning och andra funktionshinder kan ha nytta av det, säger Pär Ekström.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen