Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Strid i Kinesiska muren – grannförening hotar att stänga av vatten och värme

Nu har en konflikt brutit ut mellan de vanskötta bostadsrättsföreningarna i Kinesiska muren på Rosengård. Den ena bostadsrättsföreningen kräver grannarna på miljoner – annars stänger de av dricksvattnet och fjärrvärmen för 79 hushåll.
– Vi är så fruktansvärt trötta på det här allihop, säger en person som bor i huset.

Det gigantiska betonghuset Kinesiska muren ligger längs Inre Ringvägen i Malmö. Brf Thomsons väg kräver nu att grannföreningarna i huset ska betala flera miljoner – annars stängs värmen och vattnet av.Bild: Bengt Arvidson
I onsdags i förra veckan dök en lapp upp i trappuppgången hos dem som bor i Brf Taxeringsrevisorn 2 i Kinesiska muren. På lappen kunde luttrade medlemmar och hyresgäster läsa att deras förening var skyldig grannföreningen Brf Thomsons väg pengar för både fjärrvärme och vatten. Om skulderna inte betalades inom två dagar så hotar styrelsen för Brf Thomsons väg att de kommer att stänga av både vatten och fjärrvärme för grannföreningen den här veckan – och ända tills skulden är betald.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen