Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En tredje misstänkt gripen efter skjutningen i Tomelilla

Ytterligare en misstänkt har anhållits efter skottlossningen i Tomelilla i fredags då en person blev skjuten. Han blev misstänkt efter att först ha förhörts som vittne till skottlossningen. Sedan tidigare är två personer i 20-årsåldern anhållna för mordförsök.

Det var en man i 30-årsåldern som blev skjuten i en lägenhet i Tomelilla under fredagskvällen.
– Den skadade är kvar på sjukhuset på grund av sina skador. De ska inte vara livshotande, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Lägenheten där den skjutne mannen hittades spärrades av och undersöktes av polisens tekniker. Under fredagskvällen meddelade polisen att två misstänkta, födda 1997 och 2001, hade gripits.
Under söndagen meddelade polisen att 40-50 förhör har hållits i utredningen och att en tredje misstänkt var gripen.
– Den misstänkte blev först förhörd som vittne. Men under förhöret framkom uppgifter som gjorde att han delgavs misstanke om brott, säger Peter Kjällkvist.
Den misstänkte, som är född 1997, anhölls klockan 17.51 under söndagen.
Under måndagen ska åklagaren ta ställning till om de två personer som varit anhållna sedan tidigare ska begäras häktade.
Gå till toppen