Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett smörgåsbord av aktiviteter på Olympic day

Kan fäktning, boxning, kanotpaddling eller att klättra falla på läppen? Eller varför inte innebandy, som treåriga Aria Larsson fastnat för där hon röjer runt med klubban på planen på Ribersborgsstranden.

Aria Larsson är tre år och mycket energisk på innebandyplan.Bild: Lars Brundin
– Det kanske blir en innebandyspelare av henne också en dag, säger mamma Sofie Larsson, som själv spelat innebandy tidigare.
Familjen åkte till stranden för att se hästtävlingarna, berättar pappa Mitch Flood. Väl på plats upptäckte de Olympic Day-arrangemanget. Sedan har de promenerat längs med strandpromenaden på Ribersborg:
– Aria har provat allt som fanns längs vägen – beachvolley, klättring, basket, parkour.. det här är perfekt för henne, hon har mycket energi, säger Mitch Flood.
Fäktning är en av de 18 sporter som barn provade på under Olympic Day på Ribersborgsstranden.Bild: Lars Brundin
Under Olympic Day kan barn prova på totalt 18 olika idrotter. Några barn fäktas, med färgglada masker av plast. Inne i ett tält, till skydd för vinden, står Tilde Malmberg och spelar badminton med sin mamma Anna Malmberg. Hon har spelat lite förut, då med sin pappa, hans bror och flickvän. Men att börja spela badminton i organiserad form är hon inte intresserad av:
– Nej, då vill de bara säga till en hur man ska göra. Men jag kan gärna spela om det till exempel är med familjen bara. Så att man kan göra som man vill.
Anna Malmberg och dottern Tilde Malmberg provar badminton på Ribersborgsstranden.Bild: Lars Brundin
Fakta

Det här är Olympic Day

Olympic day organiseras av Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, i samarbete med lokala klubbar.

Sedan 2011 har mer än 200 Olympic Days ordnats runt om i Sverige, där 131 000 barn kunnat prova på olika idrotter samt träffa riktiga olympier för inspiration.

Gå till toppen