Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöstjärnan nära första titeln - nu väntar Wimbledon

Den stora WTA-finalen i Kroatien ena dagen. Undanskymd seriematch på Smörlyckan i Lund nästa. Det är stora omkastningar i tennislivet för Fair Plays stjärna Cornelia Lister för tillfället.
– Nu är jag trött på alla silver. Jag vill vinna och ha guld också, säger Lister på kort mellanlandning i Malmö.

Lister visade fin form i Kroatien.
På lördagen var hon några bollar från sin första WTA-titel i dubbel. Hon förlorade en jämn dubbelfinal i Bol, Kroatien i par med tjeckiskan Renata Voracova.
Lister var oerhört nära sin hett eftertraktade seger.
– Men jag fortsätter klättra sakta men säkert på rankingen och spelet sitter bra.
– Min partner servade för matchen två gånger vid 5-4 och 6-5 i andra set så det känns verkligen surt just nu.
Finalen började annars bra för Lister/Voracova som bröt motståndarnas serve direkt och spelade ut. Första set var över på tjugo minuter.
Bacsinszky/Minella höjde sig rejält i andra set. Det var ändå fördel Lister/Voracova som bröt motståndarnas serve vid 5-5 och hade chansen att serva hem finalsegern i Croatia Bol Open.
Turneringen i Bol ingår i WTA:s serie med 125 000 dollar i prispengar.
Men det toppseedade svensktjeckiska paret lyckades inte få till avgörandet efter en fin start på matchen och förlorade i supertiebreak. 6-0, 6-7, 4-10 skrevs setsiffrorna till.
– Vi har gjort stadiga resultat och nu kommer grässäsongen för mig. Det ska bli spännande, säger Lister.
Cornelia Lister på Smörlyckan.
För Cornelia Lister blev det en snabb mellanlandning i Sverige för spel tillsammans med lagkompisarna i Fair Play i högsta serien utomhus. Lite vid sidan om de stora arenorna mot ATL på idylliska Smörlyckan i Lund. Fair Play har vunnit alla sina matcher i seriespelet så här långt.
– Sedan blir det flyg måndag morgon till Nottingham och WTA-turneringen där med en prissumma på hundratusen dollar och efter det väntar spel i Wimbledon.
Croatia Bol Open var Lister/Voracovas andra WTA-final i år.
I mars förlorade paret i raka set mot Maria Sanchez, USA/Fanny Stollar, Ungern, i Guadalajara, Mexiko.
– I grästurneringarna kommer jag att spela med andra partners men när det blir grus igen fortsätter jag med Renata Voracova, säger Lister och ser fram emot de närmaste veckorna.
– Gräs är bra för min serve. Jag har bland annat kvalat in i WTA-tävling i s’Hertogenboch för två år sedan på gräs. Jag har inga poäng att försvara under hela grässäsongen så hoppas kunna göra bra ifrån mig och få fler chanser.
På dubbelrankingen internationellt fortsätter Cornelia Lister att förbättra sig.
– Just nu är jag rankad 89. Min bästa ranking är 86 och jag blir förmodligen rankad 83 på måndag så det blir karriärbästa, säger Lister.
Läs också Malmös tennisstjärna – den svenska idrottsmodellen
Gå till toppen