Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tonåringar försökte köra ifrån polisen - krockade med ett elskåp

En bil körde omkring på ett misstänkt sätt i ett parkeringshus i Lund. Det visade sig vara två tonåringar som satt i bilen. När polisen kom dit gjorde de ett fruktlöst försök att smita.

Det var en person som såg bilens framfart som ringde polisen, strax efter klockan två natten till söndagen. Då hade hen sett hur en bil framfördes på ett sätt som signalerade en påverkad förare.
– Vi fick ett larm om att två personer ska ha stulit en bil. När vi lyckas lokalisera den ser vi att föraren inte kan köra bil, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl hos polisen.
Bilen kör först i ett parkeringshus, sedan i kvarteren runt omkring.
– Uppringaren håller koll på bilen och ser när den kör i närområdet, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.
När polisen kom dit försökte de stoppa bilen.
– Men den ville inte stanna utan körde därifrån. Fast det går inte så bra, de krockar med ett elskåp, säger Calle Persson.
Då kan polisen konstatera att det sitter en 14-åring och en 15-åring i bilen. 14-åringen blir misstänkt för drograttfylleri och ett antal trafikbrott. Båda förs för kontroll till sjukhus.
Bilen bärgas senare från platsen.
Rättelse: I en tidigare version stod det att det var 15-åringen som misstänktes för brott.
Gå till toppen