Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

All tågtrafik stoppades genom Malmö C

Under större delen av måndagen stoppades all tågtrafik genom Malmö C medan polisens insats på stationen pågick. På måndagskvällen rullade trafiken enligt tidtabell igen, med någon enstaka inställd avgång mot Ystad och Trelleborg.

Bild: Patrick Persson
Det var vid 11-tiden som polisen begärde stopp i trafiken från Malmö C medan insatsen mot den hotfulla mannen pågick.
– I praktiken blev tågtrafiken inställd mellan Lund och Hyllie, säger Magnus Andersson vid Skånetrafikens pressjour.
Hela centralstationen utrymdes och så även Skånetrafikens trafikledning.
– Då fick man hitta improviserade lösningar för att hantera trafikplaneringen. Som jag uppfattade det organiserade man trafikplaneringen från flera olika ställen, säger Magnus Andersson.
Skånetrafiken ordnade ersättningstrafik med buss mellan Malmö och Lund och Malmö och Kastrup. När polisen utökade avspärrningarna runt Malmö C tvingades Skånetrafiken även flytta sina ersättningsbussar så att de istället avgick från Hyllie.
– Då förstärkte vi stadsbusstrafiken så att man kunde åka från Malmö C till Hyllie extra insatta bussar. Lyckligtvis blev det ganska kort tid som vi behövde flytta trafiken norrut på det sättet, säger Magnus Andersson.
Vid 15.30-tiden hävdes tågstoppet och tåpgtrafiken kunde återigen börja rulla genom Citytunneln. Följdförseningar dröjde sig dock kvar fram till måndagskvällen, främst på grund av att personal och tåg inte befann sig på rätt ställen.
Kommer några av förseningarna att spilla över till morgondagens trafik?
– Nej, jag jag hoppas och tror att vi ska undvika det och att de sista förseningarna klingar av här under kvällen, säger Magnus Andersson, som tycker att Skånetrafiken under omständigheterna hanterade situationen väl.
– Känslan är ändå att vi redde ut det här på ett okej sätt. Vi kunde informera via vår app och på hemsidan, vi kunde få ut information via media och vi har kunnat organisera ersättningstrafik. Sen får vi utvärdera detaljerna, men i grunden har allt fungerat bra.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen