Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dagens viktigaste nyheter

Få snabbkoll – vi har valt ut några av dagens viktigaste nyheter.

Malmö

Mord på Bellevuegården

En ung man sköts ihjäl i närheten av socialkontoret på Bellevuegården strax efter klockan 13 på måndagen. Flera personer hörde skotten avlossas och försökte hjälpa mannen. "Han låg i ett buskage i fosterställning", säger ett kvinnligt vittne.
Läs också En död efter skottlossning i bostadsområde
Malmö

Man skjuten av polis vid Malmö C – väskor förstörda av bombskyddet

En man som uppträdde hotfullt på Malmö C sköts av polis på måndagsmorgonen. Mannen tros vara 44 år och hemmahörande i Malmö enligt flera poliskällor, men han hade flera id-handlingar på sig när han greps.
Läs också Man skjuten av polis vid Malmö C – väskor förstörda av bombskyddet
Sverige

Våld mot kvinnor sätter livslånga spår – eller dödar

Kvinnor som blir slagna blir inte bara skadade. De riskerar också livslång psykisk ohälsa. I värsta fall är våldet dödligt. Förra året dödades 22 kvinnor i Sverige av sina män – dubbelt så många som under 2017.
Läs också Våld mot kvinnor sätter livslånga spår – eller dödar
Sverige

Liberalernas svåra val: Satsa på en snäll profil – eller en ny Leijonkung

Efter ”Leijonkungen” Lars Leijonborgs succéval 2002 kom två unga folkpartister in i Sveriges riksdag. Nu slåss de två om jobbet som partiledare för Liberalerna – och uppdraget att rädda partiet från att gå under.
Läs också Liberalernas svåra val: Satsa på en snäll profil – eller en ny Leijonkung
Sport

Segers mål: superjubileum i VM-finalen

Caroline Seger både debuterade och jubilerade inför folktomma läktare i Portugal. Vill det sig väl väntar en folkfest vid nästa milstolpe under VM i Frankrike.
Gå till toppen