Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En död efter skottlossning i bostadsområde

En ung man sköts ihjäl i närheten av socialkontoret på Bellevuegården strax efter klockan 13. Flera personer hörde skotten avlossas och försökte hjälpa mannen. "Han låg i ett buskage i fosterställning", säger ett kvinnligt vittne.

Polisens tekniker gjorde en brottsplatsundersökning där mannen hittades skottskadad.Bild: Patrick Persson
Klockan 13.16 fick polisen flera påringningar om skottlossning på Bellevuegården.
– En ung kille sprang in på kontoret och skrek att någon hade blivit skjuten. Alla blev rädda och sprang ut, säger en kvinna som var inne på socialtjänst västers kontor på Hålsjögatan.
Hon uppger att hon hörde två smällar och att hon såg en bil försvinna i hög fart. En bildörr var öppen. Uppgiften bekräftas av en man som bor i området.
– Jag hörde en bil köra i hög fart, sen small det och bilen försvann snabbt från platsen igen, säger vittnet.
En man hade blivit träffad.
Vid 16-tiden på måndagseftermiddagen bekräftade polis att mannen är död och att hans anhöriga är underrättade.
Den avlidne är i 20-årsåldern och är känd av polisen sedan tidigare.
En nära anhörig till honom sköts ihjäl i Malmö förra året.
– Allt som kretsar kring den avlidne mannen kommer att utredas. Om det finns kopplingar så kommer man att se dem i så fall, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.
Den skjutne låg i fosterställning i ett buskage utanför ingången till socialkontoret. Anställda vid socialtjänst väster fanns bland de personer som försökte hjälpa den skjutne mannen.
Bild: Patrick Persson
Socialkontoret stängde efter händelsen. De kommer att ha stängt resten av måndagen och sannolikt också hela tisdagen. Det finns inga uppgifter som talar för att skjutningen har koppling till socialförvaltningens verksamhet.
– Vi stänger delvis för att platsen är avspärrad och delvis för att personalen är väldigt skärrad, säger Örjan Eksengren som är pressansvarig på Malmö stads arbetsmarknads- och socialförvaltning.
Socialtjänstens klienter hänvisas till social jour eller kontoret i södra Malmö.
Vid 16.30-tiden på måndagen var ingen misstänkt gripen.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen