Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

From hyllar samarbete med George R R Martin

Bild ur From Softwares kommande titel "Elden ring". Kvinnan på bilden sätter i trailern fast en protesarm.Bild: Bandai Namco/TT
Inför spelmässan E3 läckte uppgiften om att japanska utvecklingskontoret From Software samarbetade med ”Game of thrones”-författaren George R R Martin med titeln ”Elden ring”.
Det var ett bakslag för Microsoft, som hade hoppats på att få presentera den nya titeln i samband med bolagets presskonferens under söndagskvällen.
Det rör sig om ett actionrollspel där From Software-chefen Hidetaka Miyazaki skapat spelvärlden tillsammans med Martin.
”Att samarbeta med George R R Martin för att skapa ”Elden rings” mytologi har varit en genuint njutbar upplevelse och en källa av fantastisk inspiration”, säger han i ett pressmeddelande från utgivaren Bandai Namco.
George R R Martin säger sig vara lika nöjd med samarbetet.
”Grafiken, mytologin och actionrollspelandet kommer att leverera en oförglömlig upplevelse.”
Utifrån spelets första trailer verkar det utspela sig i en värld på randen till undergång då någon eller något förstört den ring som styr stjärnorna och ger livskraft.
From Software har tidigare gjort de krävande spelen ”Sekiro”, ”Dark souls”-serien och ”Bloodborne”, som är ökänt svåra, men omtyckta av många.
Gå till toppen