Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Iva Landeka lämnar FCR: ”Ett ömsesidigt beslut”

In kommer en serbisk landslagsspelare – ut går en kroatisk. Iva Landeka har spelat sin sista match för FC Rosengård.
– Ja, hon lämnar. Det är ett ömsesidigt beslut. Hon har fått en bra deal någon annanstans och vi ville göra en förändring, bekräftar Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Iva Landeka lämnar FC Rosengård. Här i en match mot Kristianstad.Bild: MATHILDA AHLBERG
Iva Landeka kom till Rosengård 2016 och har mestadels spelat som offensiv mittfältare, men också fått vikariera på andra positioner. Hon var på väg bort redan i fjor.
– Vi förlängde ganska sent med henne då, men nu går hennes kontrakt ut, säger Therese Sjögran.
Som hyllar den 29-åriga mittfältsspelaren rejält för insatserna i FC Rosengård.
– Vilket proffs hon har varit. Hon har gjort otroligt mycket bra för oss. Hade hon inte varit skadad hela förra hösten, när hennes fot hoppade ur led, hade vi vunnit SM-guld, det är jag säker på. Men jag tror att Jelena Cankovic kommer att fylla ut på den positionen på ett mycket bra sätt.
Therese Sjögran menar att Cankovic samtidigt fyller ut lite av det Anja Mittag gjorde på sista tiden i Rosengård – rollen som framspelare.
Men nog behöver ni en forward som ersätter Anja Mittag?
– Jo, vi vill hitta en klassforward. Gör vi det, så värvar vi. Men vi kommer inte att ta någon bara för att göra det. Och bra forwards växer inte på träd.
Gå till toppen