Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Två män beskjutna på Lorensborg – polisen utreder mordförsök

På måndagen uppgav två män i 20-årsåldern att de blivit beskjutna av två okända gärningsmän på Lorensborg. Polisen hittade tomhylsor på platsen och utreder händelsen som mordförsök.

Polisen spärrade av ett område kring Vendelsfridsgatan efter att boende slagit larm om höga smällar.Bild: Patrick Persson
Vid 21.04 fick polisen samtal från två män i 20-årsåldern som sa att de hade blivit beskjutna av två okända gärningsmän.
– De är inte skadade, men de upplever att de har blivit beskjutna, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polisen ryckte ut och spärrade av ett område kring Vendelsfridsgatan och sökte med vapenhund. På platsen hittades tomhylsor som kommer att undersökas av polisens tekniker. De två männen förhördes och även andra eventuella vittnen. Om de två gärningsmännen färdades i något fordon eller flydde till fots är oklart.
Tidigare på dagen sköts en ung man till döds på Bellevuegården ungefär 400 meter bort.
Ser ni någon koppling till dödsskjutningen tidigare idag?
– Den initiala bedömningen är att det inte finns någon koppling, men det kan ju ändras efterhand. Detta är något man tittar på, säger Filip Annas.
Sent på måndagskvällen var ingen misstänkt gripen. Polisen utreder händelsen som mordförsök.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen