Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rosengård vann derbyt mot Prespa Birlik

Prespa Birlik satte press på Rosengård i derbyt, särskilt under matchens inledning då man helt rättvist faktiskt också kunde ta ledningen bara åtta minuter in. Men när firma William Magnusson och Granit Sherifi satte fart i anfallet hos Rosengård, gick det snabbt. Efter Magnussons kvittering gjorde Sherifi 2–1 efter en omställning i 41:a minuten och innan halvleken hunnit ta slut, hade Magnusson utökat till 3–1. Knäckande för Prespa Birlik, som gjort det bra.
– Vi tar med oss våra första 25 minuter, då spelade vi precis enligt plan och störde dem ordentligt. Men vi fick aldrig vila med boll, vilket blev jobbigt i längden, menade Prespa Birliks tränare Haris Saranovic.
I andra halvlek tog Rosengård över och kunde fastställa slutresultatet i mitten av halvleken.
– Det var en tuff match och vi har nu spelat tre matcher på en vecka, så det var lite slitigt. Men man måste kunna vinna på olika sätt och idag fick vi kanske inte igång vårt spel riktigt, men vi gjorde tre olika typer av mål och jobbade väldigt hårt, då är vi tunga att möta över 90 minuter, konstaterade Rosengårdstränaren Mladen Blagojevic.

Division 2 västra Götaland HERR

4
FC Rosengård 1917
  • (3-1)
1
KSF Prespa Birlik

Målskyttar

  • William Magnusson 2
  • Granit Sherifi
  • Zia Sakirovski
  • Omar Khattab
Gå till toppen