Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Semenya med i Sydafrikas VM-trupp

Caster Semenya. Arkivbild.Bild: Kamran Jebreili/AP/TT
Caster Semenya är med i Sydafrikas preliminära trupp till friidrotts-VM i Doha i månadsskiftet september–oktober. Detta trots att det inte är säkert att hon kommer tillåtas tävla i mästerskapet.
Idrottens skiljedomstol Cas beslutade i maj att Semenya inte får tävla som kvinna om hon inte medicinerar ner sina naturligt höga testosteronvärden – en dom som Schweiz federala domstol upphävde den 4 juni.
Internationella friidrottsförbundet, IAAF, ställde sig mycket kritiskt till beslutet, och har till och med den 25 juni på sig att komma med synpunkter innan ett definitivt domslut faller.
Semenya har vunnit två OS- och tre VM-guld på 800 meter.
En annan överraskning i Sydafrikas trupp är världsrekordhållaren på 400 meter, Wayde van Niekerk. Van Niekerk har varit skadad i två år och knappt sprungit sedan en knäskada han ådrog sig i oktober 2017.
Gå till toppen