Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vittnet: Mannen skrek att han hade en bomb

Ing-Britt Dalqvist satt på Malmö Central när hon hörde en man hota med att han hade en bomb. Vittnet Eric Larsson såg senare hur mannen sköts av polisen.

Ing-Britt Dalqvist evakuerades från Malmö C.Bild: Peter Frennesson
Ing-Britt Dalqvist var på väg hem till Örebro och satt vid Pressbyrån när hon såg en man gå runt med två stora väskor som han dunkade i golvet.
– Han vandrade fram och tillbaka och skrek på engelska: ”I have a bomb. I have a bomb”, berättar hon.
Hon och andra trodde först att han skojade, men när polisen kom till platsen förstod hon allvaret.
– När polisen kom förstod man att det var illa, de började jaga bort oss, säger hon när hon nu står på Skeppsbron och väntar på att få besked på hur hon ska komma hem.
Eric Larsson såg när polisen sköt mannen inne på Malmö Centralstation.Bild: PETER FRENNESSON
Också Eric Larsson befann sig vid Pressbyrån och han såg mannen skjutas av polisen. Han uppfattade honom som väldigt aggressiv och beskriver för Sydsvenskans reporter på plats hur ett par väktare försökte hålla mannen undan folksamlingen.
– Han skrek ”fuck the police” och vankade fram och tillbaka, säger Eric Larsson.
Han berättar hur poliser då kom springande med dragna pistoler. De skrek åt mannen att lägga sig ner men Eric Larsson uppfattade det som att mannen istället började springa mot dem. Då avfyrade polisen flera skott, enligt Eric Larsson.
– Allt hände väldigt fort, alla började springa ut.
– Det känns obehagligt att komma så nära en skottlossning.
Gå till toppen