Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Abba-dansarna uppträder i Folkets Park inför VM-premiären

Abba-dansarnas succé fortsätter. Nu ska de uppträda i Folkets Park inför VM-matchen mellan Sverige och Chile.
– Det kändes som en självklarhet när vi läste om det, säger Folkets Parks verksamhetschef Felicia Fredriksson.

Ikväll 18.00 spelar Sverige VM-premiär mot Chile. Matchen sänds på storbildsskärm i Folkets Park. Inför avspark ska de virala Abba-dansarna uppträda.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Sydsvenskan uppmärksammade i helgen det gäng som på Kristi himmelfärds-natten dansade till Abba-låten ”Lay all your love on me” i en gatukorsning på Möllan.
Artiklarna har blivit enormt lästa och delade.
Videon med gängets någorlunda synkroniserade glädjeyttring hade vid lunch på tisdagen över 356 000 visningar på Facebook.
Tanken var att tilltaget skulle bli en engångsföreteelse. Men Måns Andersson lämnade ändå en öppning när vi pratade med dansgruppen i söndags.
– Man hade ju gärna kört den i Folkets Park på tisdag när Sverige spelar mot Chile i VM, sa han.
Nu har Folkets Park nappat. Vid 17.30, inför avspark i Sveriges VM-premiär mot Chile som sänds på storbildsskärm, kommer Abba-dansarna äntra scen.
– Det här spontana händelsen på natten på Möllan symboliserar så mycket vad Malmö står för. Den typen av gemenskap är vad vi vill skapa med "VM i Parken". Så det känns kul att de kan bli en del av vår VM-satsning, säger Folkets Parks verksamhetschef Felicia Fredriksson.
Läs också Dans i Malmönatten har blivit viral succé
Läs också Virala Abba-dansarna om succén: ”Svårt att ta in”
Gå till toppen