Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åttiotalsklassiker och strålande sol när Valdemarsro-elever sprang ut

Strålande sol, exalterade släktingar och hårdrocksbandet Europes melodier mötte de nybakade studenterna på Valdemarsro särgymnasium när de sprang ut på onsdagen.

Hussein Ahmed med mamma Ubah.Bild: Peter Frennesson
Till tonerna av Europes åttiotalsklassiker ”The final countdown” sprang den första klassen ut från Valdemarsro gymnasium och mottogs av jublande familjemedlemmar och släktingar.
Färgglada plakat, vajande flaggor och en hel del tjutande visselpipor mötte skolans avgångsklasser när de sprang ut. En av de som sken allra gladast var studenten Hamodi Awad.
– Det känns bra, säger han med ett stort leende innan han rusar vidare för att fortsätta krama om släktingar, vänner och klasskamrater.
Hamodi Awad springer jublande ut.Bild: Peter Frennesson
En bit bort står Nadine Daabas med blommor i famnen och ett leende på läpparna. Den sista tiden i skolan har inte varit särskilt jobbig tycker hon – men hon har varit lite nervös inför studentdagen de senaste månaderna.
– Nu känns det bra. Efter sommaren ska jag börja jobba. Jag vet inte var än, säger Nadine Daabas.
– Hon har sökt jobb via daglig verksamhet, berättar mamma Hanna Abass Ahmed.
Hur ska ni fira?
– Vi ska ha fest i helgen och så ska vi gå ut och äta på restaurang, säger Hanna Abass Ahmed.
Nadine Daabas var en av studenterna.Bild: Peter Frennesson
Studenten Hussein Ahmed togs emot av en stor skara släktingar med mamma Ubah i täten. De turades om att krama om, pussa på och ta bilder med den nybakade studenten innan de packade ihop sig i bilarna för att fortsätta firandet på hemmaplan.
– Jag är jätteglad. Nu ska vi fira hemma med vänner och familjen, säger hon.
Sudentutspring på Valdemarsro gymnasiesärskola. Hussein Ahmed firas av släkten.Bild: Peter Frennesson
Hamodi Awad jublar.Bild: Peter Frennesson
Sudentutspring på Valdemarsro gymnasiesärskola.Bild: Peter Frennesson
Gå till toppen