Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dagens viktigaste nyheter

Få snabbkoll – vi har valt ut några av dagens viktigaste nyheter.

Malmö

Chefsåklagaren: ”Hans agerande verkar väldigt förvirrat”

En förvirrad man utan vare sig vapen eller sprängmedel som misstänks ha agerat för att själv bli skjuten av polisen. Så beskriver chefsåklagaren Pär Andersson den man som sköts på Malmö central under måndagen.
Läs också Chefsåklagaren: ”Hans agerande verkar väldigt förvirrat”

Två anhållna för mordet på Bellevuegården

Två män sitter anhållna misstänkta för mordet på en 25-årig man på Bellevuegården i måndags. Två medgärningsmän är efterlysta – och jagas i detta nu av polisen.
Läs också Två anhållna för mordet på Bellevuegården – polisen jagar ytterligare två misstänkta

Bombdåd mot restaurang i Malmö

Vid 03.16 under natten mot tisdagen fick SOS Alarm in samtal om en explosion vid en restaurang på Adelgatan i Malmö centrum.

Läs också Bombdåd mot restaurang i Malmö
Näringsliv

Vego-märke i Malmö räddas

Vegobolaget Astrid och Aporna, som gick i konkurs tidigare i våras har fått en ny storägare i entreprenören och den forna fotomodellen Heather Mills. Det rapporterar affärssajten Breakit.
Läs också Vego-märke i Malmö räddas: Ny storägare till Astrid och Aporna

Hot om flytt omgärdar krismöte med Pågen

På tisdagen sätter sig Pågens vd Anders Carlsson Jerndahl ner för krismöte med Malmö stad och kraftbolaget Eon. De ska hitta ett sätt att säkra elförsörjningen till Pågens brödtillverkning – och förhindra att företaget flyttar en tänkt miljardinvestering bort från Malmö.
– Jag står på Pågens sida, säger kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).
Läs också Hot om flytt omgärdar krismöte med Pågen
Skåne

Nattlig inkräktare dog av sina skador

En man har avlidit av de svåra skador han fick när han natten till i lördagen slog sönder en fönsterruta och tog sig in i en villa i Helsingborg.
Läs också Nattlig inkräktare dog av sina skador
Nöje

De blir sommarens artister på ”Allsången”

Som vanligt blir det en salig blandning av stjärnor, stjärnskott och veteraner när SVT bjuder till allsång från Sollidenscenen. Bland sommarens artister finns namn som Miriam Bryant, Laleh, Carola, Timbuktu, John Lundvik och Sven-Ingvars.
Gå till toppen