Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bombdåd mot restaurang i Malmö

Vid 03.16 under natten mot tisdagen kom larm om en explosion vid en restaurang på Adelgatan i Malmö centrum.

En dryg timma efter detonationen i Rosengård fick SOS Alarm in samtal från flera inringare som hört en kraftig smäll i närheten av Gamla staden i Malmö.Bild: Patrick Persson
En dryg timma efter detonationen i Rosengård fick SOS Alarm in samtal från flera inringare som hört en kraftig smäll i närheten av Gamla staden i Malmö.
– Vi vet att det har varit tidigare sprängattentat mot den här restaurangen och den här adressen. Det är underrättelsetjänstens bild att de har bäring på varandra. Sen är det olika konstellationer i det här rent underrättelsemässigt som vi tittar på, berättar Andy Roberts, chef för lokalpolisområde Norr under en presskonferens dagen efter sprängningen.
Den tekniska undersökningen är färdig och polisen väntar nu på svaren från den. Utredningen är nu i ett intensivt och känsligt skede, enligt Roberts.
– När vi fått underrättelsetjänstens utlåtande så är vi förtrogna med hur det här hänger ihop med tidigare sprängningar i Malmö, fortsätter han.
Det var en dryg timma efter explosionen på Rosengård som SOS Alarm in samtal från flera inringare som hört en kraftig smäll i centrala Malmö. Räddningstjänst och polis kallades till platsen där en explosion inträffat vid en restaurang på Adelgatan.
– Vi fick skicka nästan hela styrkan från Rosengård in till centrum, säger Timmy Jeppsson, inre befäl vid Malmöpolisen.
Efter en kortare insats lämnade räddningstjänsten över arbetet till polisen. Väl på plats upptäckte man att det kom rök från byggnaden och att restaurangens fönster krossats i explosionen.
Polisen kommer nu att finnas på plats vid Adelgatan, som en del i vad polisen själv kallar "trygghetsskapande arbete" där de bland annat svarar på frågor från allmänheten.
Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person ska ha skadats vid någon av explosionerna.
Polisen undersöker nu om det finns samband mellan de två sprängningarna.
– När det är två sådana här händelser som är så lika varandra så kort tid efter varandra i tid, så måste vi titta efter kopplingar, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.
Läs också Två explosioner utanför restauranger på två ställen i Malmö
Läs också ”Vi misstänker ett samband mellan sprängningarna”
Väl på plats upptäckte man att det kom rök från byggnaden och att restaurangens fönster krossats i explosionen.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen