Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Explosion vid bostadshus på Rosengård

Vid 02-tiden natten mot tisdagen utlöstes en sprängladdning vid en entré till ett lägenhetshus på Rosengård.
– Entrén är helt demolerad men det finns inga uppgifter om några personskador enligt räddningstjänsten, säger Timmy Jeppsson, inre befäl vid Malmöpolisen.

Nationella bombskyddet på plats efter explosionen i en portuppgång på Von Lingens väg på Rosengård natten till tisdagen.Bild: Johan Nilsson/TT
Polisen vet ännu inte vem som kan ha varit måltavla för sprängningen.
– På Von Lingens väg jobbar nu underrättelsetjänsten med att på något sätt ge oss vägledning om mot vem det här kan vara riktat, säger Andy Roberts, chef för lokalpolisområde Norr, under en presskonferens dagen efter sprängningen.
Polisens nästa steg är att knacka dörr i området kring Von Lingens väg.
SOS Alarm fick flera samtal om att det smällt på Von Lingens väg vid 02.07 på natten. Polis, räddningstjänst och flera ambulanser ryckte ut till platsen där en entré förstörts i samband med en explosion. Polisen arbetade på platsen under morgonen, men avspärrningen av entrén har nu hävts efter att den tekniska undersökningen är klar.
Polisen har ännu inte några uppgifter om vad som orsakade explosionen. I nuläget finns ingen misstänkt för sprängningen.
Arbetar ni mot teorin om att den här explosionen är anlagd?
– Absolut. Min uppfattning är inte att fasader exploderar av sig själv, säger Timmy Jeppsson på Malmöpolisen.
Ingen person behövde evakueras i samband med explosionen. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.
Gå till toppen